Dünyanın En İyi Kalecileri

Futbol, ülkemizde en sevilen sporlardan biri olmakta hatta dünyada da en popüler olan ve en sevilen spor dallarından bir tanesi olmaktadır. Bir futbol maçında oyuncular ve oyunculara ek olarak bir de kaleci bulunur. Oyuncular kaleye topun yaklaşmasını engellemek ve aynı zamanda karşı takımın kalesine topu atmak gibi hamleler yaparlar.

Kaleciler ise maçtaki diğer oyunculardan daha farklı bir amaçtadır. Kaleciler, topu atmak, pas vermek ya da topla oynamak gibi şeyler değil kendi kalelerine yaklaşan topun kaleye girmesini engellemek gibi hamleler yaparlar.

Bazı kaleciler dünya üzerinde oldukça bilinmekte ve hatta istatistiklere göre en iyi kaleciler olarak seçilmektedirler.

Alisson ( Liverpool )

Alisson Liverpool isimli futbol takımının kalecisi olmaktadır. Kaleci özellikle istatistikleri nedeniyle oldukça sevilmektedir çünkü olması gerekenden bile daha iyi bir orana sahiptir.

Normalde olması gereken istatistiklere göre Alisson bundan 9 gol daha az yemiştir. Bu da oldukça fazla bir orandır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı Alisson oldukça sevilen ve en iyi kalecilerden biri olmaktadır.

Thibaut Courtois ( Real Madrid )

Real Madrid kalecisi olan Thibaut Courtois, Avrupa’da en iyi kaleci olarak gösterilmektedir. Birinci sınıf şut durdurma yetenekleri olan kaleci Thibaut Courtois, her geçen yıl kendini ve istatistiklerini daha çok geliştirmekte, daha iyi yapmaktadır.

Marc-Andre Ter Stegen ( Barcelona )

Barcelona her sene, her sezon futbolda büyük başarılar elde etmektedir. Bunun nedeni hem tekniğin hem oyuncuların hem de kalecilerin iyi olmasından kaynaklıdır.

Marc-Andre Ter Stegen de Barcelona takımının kalecilerinden bir tanesidir. Bu sezon tüm maçlarda toplamda yalnızca 8 gol yemiştir. Bu da oldukça şaşırtıcı ve iyi bir rakamdır. İstatistikler hesaplandığı zaman Avrupa’da yedinci sırada yer alan bu futbolcu başarısı nedeniyle oldukça fazla sevilmektedir.

Nick Pope ( Newcastle United )

Newcastle United kalecisi olan Nick Pope, İngiltere içerisinde 1. Sırada olamamasına rağmen istatistiklerine göre Premier League’in en iyi kalecisi olmuştur.

Son sezon Liverpool takımına karşı kırmızı kart yemiştir. Ancak bundan önce tüm sezon boyunca yalnızca 15 gol yemiştir.

Ederson ( Manchester City )

Ederson, Manchester City futbol takımının kalecisi olmaktadır. Kaleci bu takımda özellikle top hakimiyeti nedeni ile önemli bir yerde tutulmaktadır. Ederson isimli bu kaleci şutları durdurmak ve top üzerinde hakimiyet yaratmak gibi konularda oldukça yetenekli.

Bunlara ek olarak Ederson Premier League içerisinde verilen son üç Altın Eldiven isimli ödülü de kazanarak kendini ve Manchester City takımını yukarılara taşıdı.

 

takipçi satın al