En İyi Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmleri dünya üzerinde oldukça sevilmektedir. Hatta çoğu kişi tarafından en sevilen film türü de aksiyon filmleri olabilmektedir. Bu aksiyon filmlerinin sürekli olarak bireylere heyecan yaşatmasından ve bireylerin de bu durumdan hoşnut olmasından kaynaklanmaktadır.

Aksiyon filmleri aynı zamanda çok fazla da çekimi yapılan bir film türü olmaktadır. Kısa aksiyon filmleri ya da uzun aksiyon filmleri fark etmeksizin her bir film çok rağbet görmesinden kaynaklı olarak fazlasıyla çekilmektedir.

En İyi Kısa Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmleri genellikle uzun sürmektedir. Hatta çoğu zaman yalnızca bir film ile kalmayıp birkaç seri halinde devam ettirilmektedir. Her aksiyon filmi için bu söylenemez ancak çok sevilen aksiyon filmleri genellikle birkaç seri halinde devam etmektedir.

Kısa aksiyon filmi olarak ise ortalama 1 saat – 1 saat 45 dakika civarındaki filmleri örnek gösterebiliriz. Bu kısa aksiyon filmleri arasında en iyi olarak gösterilen aksiyon filmleri şunlardır;

  1. Code 8
  2. Pixels
  3. Red Notice
  4. Venom

En İyi Romantik Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmleri kendi içinde birkaç ayrı konu başlığına göre dağılım gösterir. Bunlardan bir tanesi de romantizm içeren aksiyon filmleri olmaktadır. Romantizm içeren aksiyon filmleri romantik bir film anlamına gelmez.

Romantik aksiyon filmleri, aksiyon filmlerinden bir fark göstermez. Yalnızca konu içerisinde aşk bulunabilir. Aynı zamanda filmin sonu da aşk ile sonlanabilir. Bu tarz konuları içeren aksiyon filmlerine de romantik aksiyon filmleri adı verilir. Bunlara örnek olarak;

  1. Wonder Woman
  2. Mr. And Mrs. Smith
  3. Malefiz

Gibi filmler örnek verilebilir.

Oscar Ödüllü Aksiyon Filmleri

Oscar ödülü almak uzun yıllardır (1928 yılından beri) herkesin hayali olmaktadır. Bu hayale kavuşamamış olanlar hala bunun için fazlasıyla çabalamaktadır. Bu da fazla emek demektir. Dolayısıyla yine buna bağlı olarak ise çok daha kaliteli filmlerin ortaya çıkması sağlanmıştır.

Bugüne kadar Oscar ödülü almış olan birçok film bulunmaktadır. Elbette bunların arasında harika aksiyon filmleri de bulunmaktadır. Bu aksiyon filmleri şunlardır;

  1. Mad Max: Fury Road
  2. Gladiator
  3. The Dark Knight
  4. The Bourne Ultimatum
  5. Black Panther
  6. Inception
  7. The Hurt Locker
  8. Die Hard
  9. Terminator 2: Judgment Day
  10. The Matrix

En İyi Aksiyon Film Serileri

Aksiyon filmleri arasında sevilenler genellikle tek bir film çekildikten sonra sonlandırılmıyor. Şu anda sevilen birçok aksiyon filminin diğer serileri, diğer filmleri de çekilmektedir. İzleyiciler de bunu talep etmektedirler. Çok sevdikleri aksiyon filmlerinin tekrardan çekilmesi, devamının gelmesi için yönetmenlerden isteklerde bulunmaktadırlar. İşte en sevilen aksiyon filmi serileri;

  1. Rambo Serisi
  2. Hızlı ve Öfkeli Serisi
  3. Görevimiz Tehlike Serisi
  4. Bourne Serisi
  5. James Bond Serisi

En İyi Zombi Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmlerinde görebileceğiniz belirli gerçek dışı karakterler bulunmaktadır. Ya da belirli canlılar olarak da adlandırılabilir. Bunlara en iyi örneklerden bir tanesi zombiler olmaktadır.

Aksiyon filmlerinde gerçekmiş gibi kurgulanan zombiler filme ya da filmdeki belirli sahnelere oldukça güzel bir hava katmaktadır. İşte sizler için zombi sahnelerine yer veren en iyi aksiyon filmleri;

  1. Ölülerin Şafağı
  2. Zombieland
  3. Dehşet Gezegeni

En Çok İzlenen Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmleri en çok izlenen film türleri arasındadır. İzleyicileri aksiyon filmlerini oldukça sevmektedir. Dünya üzerinde en çok izlenen aksiyon filmleri ise şunlardır;

  1. Inception
  2. Yüzüklerin Efendisi Serisi
  3. Kara Şövalye
  4. V for Vendetta
  5. Gladyatör
  6. Matrix

En Çok İzlenen Aksiyon Filmleri IMDB Puanları Nelerdir?

IMDB puanı bir filmin beğeni oranını, puanını gösteren bir sistemdir. İnternet üzerinden oylanan filmlerin puanlarına göre filmler puanlanır. Aksiyon filmleri için de diğer bütün film türleri gibi bu durum böyledir. Yani aksiyon filmleri için de IMDB puanları mevcuttur. Biraz önce en çok izlenen birkaç aksiyon filminden bahsedilmişti. İşte bu filmlerin IMDB puanları;

  1. Inception : 8,8
  2. Yüzüklerin Efendisi Serisi : 8,8
  3. Kara Şövalye : 8,8
  4. V for Vendetta : 8,2
  5. Gladyatör : 8,5
  6. Matrix : 8,9

Aksiyon Filmleri Nasıl Çekilir?

Aksiyon filmleri içerisinde birçok düşme, vurma, kırma, silah vb. sahneleri vardır. Bu nedenle aksiyon filmleri çekimleri zorlayıcı olmaktadır. Ancak oyuncuların ya da çevrenin zarar görmemesi adına bu filmler genellikle dışarı bir mekânda gerçek silah ya da tehlikeli aletler ile çekilmemektedir.

Aksiyon filmleri kimsenin güvenliğini bozmamak adında genellikle iç mekânlarda, yeşil perde denilen bir perde ile çekilmektedir. Elbette ki daha birçok teknolojik alet bu çekimlere eşlik etmektedir. Aynı zamanda son aşama olarak animasyon kullanımı vb. şeyler de eklenerek aksiyon filmleri çekimleri tamamlanır.

Aksiyon Filmlerinde Ne Olur?

Aksiyon filmleri bir ya da daha fazla karakteri ele alan filmlerdir. Bu karakterlerin sayısı genel olarak bakıldığı zaman birden fazla olmaktadır.

Bu ön plandaki kahramanlar arasındaki kavgalar, dövüşler, şiddet içeren diğer birkaç unsur genellikle aksiyon filmlerine konu olmaktadır. Bu aksiyon filmlerinde son genellikle ön planda olan kahramanların zaferi ile bitmektedir.

IMDB Puanı En Yüksek Olan Aksiyon Filmi

IMDB puanı yüksek olan bir film oldukça sevildiği anlamına gelmektedir. IMDB kendi sitesi üzerinde yayınladığı izleyici puanlarına göre en yüksek IMDB puanına sahip olan yani seyirciler tarafından en çok beğenilen aksiyon filmi ‘’Matrix’’ olmaktadır.

takipçi satın al