En İyi Türk Dizileri

Dünyada birçok insanın hobi olarak seçtiği diziler, her zaman için hayatlarında önemli yere sahiptir. Vakitlerini büyük bir kısmını dizi izleyerek geçirmek ister insanlar. En çok tercih eden kimseler ise ev hanımları olmaktadır. Vakitleri hep evin içinde geçtiği için, işlerinden kalan zamanı dizi izleyerek geçirmektedirler. Hal böyle olunca da en çok izlenen dizilere yoğunlaşırlar.

Son zamanlarda en çok izlenen diziler nelerdir?

  1. Yalı Çapkını
  2. Terzi
  3. Yüz Yıllık Mucize
  4. Yargı
  5. Aile
  6. Kızılcık Şerbeti
  7. Gönül Dağı
  8. Karadayı
  9. Bir Başkadır
  10. Aşk 101
  11. Arka Sokaklar

En iyi ve en çok izlenen Türk dizileri nelerdir?

  1. Kurtlar Vadisi
  2. Leyla ile Mecnun
  3. Ezel
  4. Aşk-ı Memnu
  5. Öyle Bir Geçer Zaman ki
  6. Arka sokaklar
  7. Avrupa Yakası
  8. Çocuklar Duymasın
  9. Seksenler
  10. Çemberinden Gül Oya

İlk Türk dizisi hangisi?

Tarihte, Türkiye’de ilk diziler çekilmiş ve TRT tarafından yayımlanmıştır. 1974 yılında Aşk-ı Memnu dizisi ilk dizi olarak çıkmıştır. Halit Ziya Uşaklıgil’in eseridir. Türkiye’nin kamu yayın kuruluşu TRT’de yayınlandı. Konusu aile içinde geçen evlilikler üzerinedir. Genelde aşk, sevgi vs konuları üzerinde durulmuştur.

En uzun Türk Dizisi kaç yıl sürdü?

En uzun süren dizi Ferhunde Hanımlar dizisidir. Toplamda 1780 bölüm sürmüştür. 29 Mart 1993- 15 Ocak 1999 tarihleri arasında yayımlanmıştır.

Türkiye dizi sektöründe dünyada kaçıncı sıradadır?

Türkiye’de diğer ülkelere nazaran daha çok dizi izlenmektedir. Bu da Türkiye’ye 2. Sıraya çekmiştir. İlk sırada ise ABD vardır.

En uzun dizi Dünyada hangisidir?

1937 yılında radyoda yayımlanmaya başladı. Guiding Light adlı dizi daha sonra Tv’ye geçti. Dizi toplam olarak tam 72 yıl sürdü. Dünyada en uzun yayımlanan dizi olarak rekor kırdı. 2009 yılında Guiding Light adlı dizi final yaptı. Dizinin en önemli başrol oyuncuları ise Kevin Bacon ve Calista Flockhart olmuştur.

1 dizi kaç saat sürer?

Dizilerin konusuna göre değişkenlik gösterir. En düşük 20 dk, en fazla ise 120 dakika süren diziler vardır. Hastalık dizi sayıları ise sezonları bölüm sayısı 20-40’tır.  Günlük dizi sezonlarında bölüm sayısı ise 200-300’tür.

Türkiye’de yılda kaç dizi çekiliyor?

Dünyada magazin dünyasında önemli isimleri usta tiyatrocu ve aktörlerle dizilerde oynamaya yeni başlanmıştı. Şu anda ise ortalama 200-250 civarı dizi çekiliyor. İnsanların ilgisi her geçen gün artıyor. Bu diziler yılda 15ü ülkeye ihraç ediliyor.

En fazla izlenen dizi hangisi?

En fazla izlenen dizi Planet Earth dizisi olmuştur. Yapımı doğa belgesi dizisidir. Toplamda 11 bölümden oluşmuştur. Diziyi ise David Attenborough seslendirmektedir.

En iyi dizi hangisi seçildi?

En iyi dizi olarak Breaking Bad dizisi çekildi. Toplamda 11 bin 429 oy aldı. Dizi, milyonlarca hayranı Game Of Thrones’u geride bırakarak birinci seçildi.

Diziler bizi nasıl etkiliyor?

Diziler her insanlarda farklı duygular ve izler bırakır. En çok önde gelen duygusu ise empati kurmadı. Kişilerin yaşadığı olayları kendileri üzerinden değerlendirir insanlar.

takipçi satın al